مراحل تولید شکرخام از نیشکر
خلاصه اي از مراحل توليد شكر خام حاصل از نيشكر
برداشت نیشکر توسط دستگاه هاروستر و انتقال به کارخانه
توزین نیشکر جهت کنترل دقیق قند وارد شده و محاسبه راندمان و ضایعات
تخلیه نیشکر در محل ورودی کارخانه و انتقال توسط نوار نقاله جهت شستشو و آسیاب
شستشوی نیشکربا پاشیدن آب حین انتقال توسط نوار نقاله
آماده سازی نیشکر با برش دادن آن به قطعات کوچکتر توسط چاقوی نیشکر و خرد کردن توسط دستگاه شریدر
عصاره گیری نیشکر در آسیاب ها با استفاده از غلتک های مخصوص طی چند مرحله و اضافه نمودن آب جهت کمک به استخراج قند و انتقال شربت به مرحله تصفیه شربت و خروج باگاس یا همان تفاله های نیشکر از آسیاب آخر که دارای ترکیبات تشکیل دهنده باگاس الیاف سلولزی بوده و جهت صنایع کاغذسازی، خوراک دام، تهیه تخته های نئوپان و همچنین سوخت مورد استفاده قرار می گیرد.
پالایش شربت خام نیشکر حاصل از عصاره بدست آمده که دارای ترکیباتی همچون قند ساکاروز، قند انورت، مواد معدنی(فسفات، کلر و …) و مواد دیگری همچون صمغ، آلبومین، واکس، مواد رنگی، ذرات شن ، ماسه و خاک و … می باشد.
آهک زنی به شربت خام بدست آمده جهت جداسازی ناخالصی های موجود بصورت شیرآهک
ته نشین سازی ناخالصی و زلال نمودن شربت بدست آمده با ورود شربت به دستگاه ته نشین کننده یا کلاریفایر و جدا نمودن گل ته نشین شده توسط صافیهای خلاء گردان
غلیظ نمودن شربت توسط تبخیر کننده های چند مرحله ای متصل به خلاء
طباخی شربت غلیظ شده در دیگ های پخت تحت خلاء در سه مرحله با سانتریفیوژ کردن ماسکویت(مخلوط کریستال و پسآب) جهت جداسازی شکر و پسآب، که به پسآب پخت آخر در مرحله سوم ، ملاس نهایی گفته می شود.
شکر خام تولیدی، شکری با درجه خلوص 98-99 بوده که طی عملیات خاصی تصفیه شده و از آن شکر سفید بدست خواهد آمد.
–